fbpx

5 érv, hogy a kortárs művészet jó befektetés!

Régi vágyunk, hogy összeszedjük az érveinket, tanácsainkat, hogy miért tartjuk jó befektetésnek a műgyűjtést. Számos oka van, könyvtárnyi irodalma és akár kimondjuk, akár nem: a kortárs műgyűjtés itthon éppen egy öntudatra ébredő iparág. Hatalmas lehetőségek vannak benne, de nem is olyan egyszerű eligazodni ebben a művészeti világban. Ebben igyekszünk a segítségére lenni ezzel a kis összeállítással.

  1. Kevés pénzből is elkezdhetjük!

A legtöbb befektetéshez komoly tőke szükséges, míg egy kortárs fiatal alkotó képét néhány tízezer forintért meg lehet vásárolni. Nem igényel komoly megtakarítást, alacsonyabb értékű alkotásokkal is kezdhetjük a műgyűjtést. Az első eredeti képünk megvásárlása által kikerülünk abból a körből, akik olcsó posztereket és ikeás nyomatokkal „díszítik” otthonukat.

  1. Hosszútávú és biztonságos befektetés!

Aki műtárgyat vásárol, az gondolkodjon hosszú távon. Egy művész elismertsége és sikere több év vagy évtized is lehet. Mégis szinte biztos a befektetés, hiszen az elmúlt ötven évben a műtárgyak folyamatosan magasabb hozamot hoztak, mint a tőzsdei befektetések. Az alacsony banki kamatok mellett inkább vásárolj egy szép képet, gyönyörködj benne és az értéke is állandóan növekszik.

  1. Ismerje meg és támogassa a Művészeket!

A magyar műtárgypiac olyan kicsi, hogy lehetőség van megismerkedni azzal a művésszel, akinek munkáit gyűjtjük. A galéria egyik legfontosabb feladata, hogy helyet és alkalmakat adjon a művészek és a műtárgyvásárlók találkozásának. Arról nem is beszélve, hogy minden vásárlásunkkal támogatjuk a művészek megélhetését. Legyünk mecénások, ismerjük meg és támogassuk a magyar kortárs művészeket!

  1. Egy izgalmas, ismeretlen világ felfedezése!

Minden ember eredendően műgyűjtő, hiszen gyermekkorunkban bélyegeket, szalvétákat, könyveket vagy képregényeket gyűjtöttünk. Az ösztönünk megvan, csak a jó irányt kell megtalálnunk, hogy merre induljunk. Nagyon izgalmas bepillantani a kulisszák mögé és megismerni egy Galéria működését. Erre hívjuk az olvasót, hogy látogasson el hozzánk, lépjen be a Vándorfény Galériába (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 3.) és ismerkedjen meg a művészet ismeretlen, ám izgalmas világával!

  1. Kortárs műgyűjtés, mint szellemi befektetés

Tévhit, hogy a kortárs műgyűjtés csak pénz kérdése. Meggyőződésem, hogy sokkal inkább elhatározás és idő – filmeket nézzünk, jó könyveket olvassunk, kiállításokra járjunk- , amire szükség van hozzá. A jó döntésekhez érzelmi intelligenciára is nagy szükség van. Itthon a műgyűjtés még gyermekcipőben jár, hiszen ma nagyobb sor áll az utazási ügynökségek, bevásárló központok és stadionok előtt, mint egy kortárs galéria bejáratánál. Ha képezzük magunkat, akkor szellemi befektetésünk anyagilag is megtérül idővel.

 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Speciális kérésem van

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik