fbpx

Garabuczy Ágnes

Garabuczy Ágnes Vésztõn született, 1936-ban. Tanulmányait a budapeti Képzõmûvészeti Gimnáziumban, majd a Képzõmûvészeti Fõiskolán végezte. Mestere Pór Bertalan.1960-ban nyert diplomát.

1961 óta kiállító mûvész. Lírai figuratív festõ. Képei személyes vallomások múltunkról és jelenünkrõl. A magyar kortárs mûvészet “nagy generációjának” kiemelkedõ képviselõje. A modern és a klasszikus képzõmûvészet konklúzióinak jellegzetes ötvözése jellemzi. Egy nõi lélekkel ábrázolt világ az övé, egy igazi festõmûvésznõ lírai víziói.
Az általa megálmodott képeken a kék szín összes tónusát használj, és ezt a komplementer sárgák hangsúlyozzák vagy ellenpontozzák mûveiben. Ritkán használ harsány színeket, mert az õ képzeletvilága igényli a pesztell színek lágyságát. Festményeiben a Proust-i eltûnt idõt keresi, az álmok talaján elõhívja képzeletébõl és megmutatja vízióit, vászonra festve õket. Rabul ejtve és elvarázsolva a nézõket az értelem és érzelem síkján.

Garabuczy Ágnes így vall magáról. “…Egy kaput szeretnék feltárni az idõ rétegeinek jelképes kapuját, ahová beléphet a nézõ – egy különös, mitikus, titkokat rejtõ emlék és álomtöredékekbõl szõtt világba – , ahol a színek muzsikája öleli át… “

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van