fbpx

Gasztonyi Kálmán

Gasztonyi Kálmán 1964-ben született Budapesten. Első mestere gimnáziumi tanára Nagy János festőművész volt. Szakirányú végzettsége nincs, de mégsem tartja magát autodidaktának. Második mestere , Wessely Tibor szabadiskolájában sajátította el az olajfestészet szakmai, technikai ismeretét,- de az építőipari mérnöki végzettsége is gyarapította tudását.

1992-óta fest hivatásszerűen. Azóta sok csoportos és egyéni kiállítása volt Magyarországon és külföldön egyaránt. Többszáz egyéni és céges megrendelést teljesített, nemcsak táblaképeket, hanem muráliákat is.

Elsősorban falfestményeket, al secco technikával, de mozaikot is készített.
Folyamatosan részt vesz nemzetközi, rangosabb pályázatokon, melyeken általában helyezéseket is elér. Saját megfogalmazása szerint elsődleges szempont nála az olajfestészet iránti tisztelet, a szakmai tudás.

Ars poeticáját a következőképpen fogalmazta meg. “ Egy képzőművészeti alkotás értékét ,annak egyedisége és technikailag tökéletes kivitelezése adja.“
Számára a szabadságérzet egyik legerősebb forrása, hogy többféle festéstechnikai megoldással is tud alkotni. Korszakai csak kezdődnek, de soha nem fejeződnek be.

A képzőművészetek terén elért szakmai tapasztalatát, 2009-óta folyamatosan adja át az őt megkeresőknek. Nagy büszkeség számára, ha tanítványaiból sikeres, szuverén, technikailag felkészült alkotók válnak.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van