fbpx

Kamarás Máté

Kamaras Máté 1976-ban született Miskolcon. Màr születèsètôl fogva körülvette a mûvèszet, a zene, az irodalom.

Èdesapja grafikus fotòmûvèszkènt, èdesanyja szerkesztő-riporterként dolgozott. Nagyapja anyai àgon Màcs Jòzsef író, újságíró, akinek több mint 20 regényét olvashatják az irodalmat kedvelők. Anyai ágon zongoraművész és karnagy is van a családban. De nem csak a szó ,a zene és  az írás, hanem a rajz is ott van a génekben, hiszen az édesapja unokatestvére az ismert és népszerű  rajzfilmes, Dargay Attila. Igy nem csoda, hogy Màtè màr kisgyermekkènt ènekelt ès rajzolt. A közèpiskolai tanulmànyai mellett, diàkszínpadon szerepelt ès rajzversenyeken vett rèszt. Rajztanàra nagyon szerette volna ha felvètelizik a Kèpzômûvèszeti Egyetemre de ô mègis a színpad vilàgàt vàlasztotta. S bár felvételt nyert  a Szînmûvèszeti Egyetemre ,egy angliai musical ösztöndîj miatt halasztàst kèrt.  S azután már nem is tért vissza a tanulmányaihoz.1997-ben ugyanis szerepet kapott Bècsben a Vàmpírok Bàlja címû musicalben, melyet Roman Polanski rendezett,s amely világpremier volt. Innen aztán musical karrierje tovàbb îvelt felfelè. Fôszerepek sora következett Euròpa szàmos orszàgàban. Ám amikor tudott, Magyarországon is fellépett. 1998-ban az Operett Színhàz felkèrte a Halàl szerepère az Elizabeth címû musicalben. 2000 nyaràn a Szegedi Szabadtèri Színpadon Tony szerepèt jàtszotta a West Side Story-ban. 2003-ban pedig ő kapta meg  Bècsben a Halàl szerepèt a 10 èves jubileumi Elizabeth elôadàsban, amelyet két és fél éven keresztül játszott több mint nyolcáz előadáson. A darabból 2005-ben DVD kèszült, amely Ausztria mellett a vilàg szàmos orszàgàba eljutott. Sőt! Európán kívülre is, hiszen kapható volt Japànban, Koreában, és Kínában is. 2007-ben a  DVD négyszeres platina lett. Ugyancsak ebben az évben hívták meg az osztràk produkciòt Japànba. Ezzel indult el Kamarás Máté Japán karrierje. Szòlò koncertek utàn szàmos japàn produkciòban ènekelt főszerepet japánul. Egyik legnagyobb sikerét  a húsz èves jubileumi Elisabeth elôadàson aratta, ahol a színtársulat egyetlen nem ázsiai szereplőjeként japànul ènekelte a Halàl szerepèt Tokiòban, Osakàban ès Nagoyàban.

2014-ben a Japán és V4-ek kultúrális éve alkalmából Magyarországon őt választották az ország Jòszolgàlati Nagykövetènek . Màtè nèmetül ès angolul perfektül, japànul tàrsalgàsi szinten beszèl .

Japàn karrierjével pàrhuzamosan ùjra festeni kezdett. Szàmos Japàn kiàllítàsa mellett Euròpàban is bemutatkozott festményeivel.

2018-tòl Chiabetto Tachini művészeti vezetőjeként az úgynevezett festmèny asztalok megalkotàsàval is foglalkozik, amelyekkel  2019 màjusàban egy londoni világkiállításon is bemutatkoztak.

A Vàndorfèny Galèriàval 2019 tavaszàtòl dolgoznak együtt. Ez az első közös kiállításuk, amelyeket reményeik szerint továbbiak is követnek majd.

2013

„Ujra Itthon“ Kamaras & Kamaras Hermann Otto Muzeum Miskolc

2013

Time Galerie / Vienna / Austria

Solo Exhibition

2013

IP Center / Vienna / Austria

Group Exhibition

2013

Nuisance Gallery / Tokyo / Japan

Solo Exhibition

2014

London Magyar Etterem / London/ England

Group Exhibition

2014

„Wild Horse“ – Nuisance Gallery / Tokyo / Japan

Group Exhibition

2014

Képcsarnok / Miskolc / Hungary

Solo Exhibition

2015

Gallery G / Hiroshima / Japan

Solo Exhibition

2015

Gallery Art & Me / Budapest / Hungary

Solo Exhibition

2015

„ Art Collection“ – Hokk Gallery / Osaka /Japan

Solo Exhibition

2017

Galleria 360 / Florence / Italy

Group Exhibition

2018

ArtBox Gallery / New York / USA

Group Exhibition

2019

TACHINI Painted Artwork Tables

Grand Designs Live / London

 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van