fbpx

Király Nikoletta

“Szerintem a festészet üzenet. Gondolatok, mondandó, amit a festő nem akar csak magának megtartani. Festeni annyit jelent, átadni valamit. Valamit, ami az ábrázolt kép mögött van. Amitől az több lesz, mint egy utca, egy asztali csokor, vagy egy nyitott erkélyajtó. Több, mert életek, és gondolatok bújnak meg a vonások mögött. A festőé, aki már járt azon az utcán, látta azt a csokrot, vagy épp az erkélyajtót.
És a nézőé, aki lehet hogy épp ugyan abban az utcában lakik, vagy virágüzlete van, esetleg eszébe jut, hogy nyitva felejtette otthon az erkélyajtót.
De talán nem is ez a fontos, hanem az, hogy egy napon a néző meglátja azt a festményt. És meghallja a festmény üzenetét, majd hazaviszi. Mert otthon akarja tovább nézni azt. Onnantól minden nap. “
1978 – ban született Debrecenben. Rajztehetségére már kora gyermekévei idején felfigyelt a környezete.
Általános iskolás évei alatt költözött családjával a Balaton közelébe.
A gimnáziumot Keszthelyen végezte, ezen időszakban lett Dókus Eörs, festőművész tanítványa, aki a nála töltött évek folyamán elindította az olajfestészet rögös útján.
Több mint 15 éve dolgozik önállóan.
Munkáival – utcaképek, tájak , melyek emlékei akár itthon, vagy valamely mediterrán országból ihlették meg – elmondása szerint szeretné visszahozni az emberek arcára az egyszerű jó érzést, az őszinte mosolyt.
Kiállításokon bemutatkozott már többek között Budapest, Hévíz, Keszthely, Söjtör, Székesfehérvár, Bábolna, Tiszaalpár, Ócsa településeken.
Évek óta rendszeres résztvevője több hazai művésztelepnek, főleg ilyen alkalmakkor kint a szabadban is szívesen alkot.
Jelenleg Hévízen él.
Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van