fbpx

Pálfy Julianna

Azért lettem festő mert igazán csak a művészetek érdekelnek.Minden fajtája. Igazából filmrendező szerettem volna lenni de arra nem volt lehetőségem ezért választottam a képzőművészetet. Anyám szépen rajzolt, sokat olvasott és mi gyerekek megörököltük ezeket. Az irodalom most is fontos szerepet játszik az életemben. Írok is, versek , novellák, meseregények (Móra kiadó) jelentek meg tőlem.

A képzőművészetire azonnal felvettek, kedvenc tanárom Duncsák Attila volt akinek munkásságát most is figyelemmel kísérem. Botticelli, Klimt, Schiele, Klee, a szürrealisták leginkább Bosch és Gaudi ők azok aki nagy hatással voltak rám. Szeretem a nonfiguratív kifejezési formát de sok esetben az ember ábrázolás feltétlenül szükséges egy téma, hangulat, érzés ábrázolásához. Nem tagadom meg magam, ha pillanatnyilag egy másikfajta stílus, festési mód esik jól azt csinálom.

Imádom a zenét. Ahol én vagyok ott mindig szól a valamilyen zene, Pink Floyd, Maria Callas, Quimby, magyar népdalok stb.

Sok egyéni kiállításom volt, rengeteg csoportoson kiállításon szerepeltem képeimmel.A legemlékezetesebb a hajdúböszörményi nagy kiállításom volt. Előző évben a nemzetközi művésztelep Káplár Miklós díját nyertem ezért 2019 -es művésztelep az én kiállításommal nyílt meg. 2017-ben nívódíjat kaptam.

Képeim a világ minden tájára eljutottak.Követni se tudom már.(USA, Kanada, Németország, Szlovákia, Ausztria stb.)

Amíg van mondanivalóm és tudom fogni az ecsetet, tollat addig szórakozom, remélve, hogy másoknak is tudok örömöt szerezni.

 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van