fbpx

Rajczi Zoltán

1960-ban születtem Siófokon. Gyermekkorom egy csendes vízparti településhez, Balatonszemeshez kötődik. Az itt szerzett élmények, benyomások azóta is meghatározzák festészetem  témavilágát. Az érettségit egy budapesti műszaki szakközépiskolában szereztem meg. Képző- és rajzművészeti tanulmányaimat Budapesten, egy szabadiskolában kezdtem. Első mesterem Kirschmayer Károly szobrászművész volt. 1978-tól rendszeres vendége voltam a  Keszthelyi Művésztelepnek. Akkoriban határoztam el, hogy festőművész szeretnék lenni.

1985-ben szereztem diplomát a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakán. Itt szívtuk magunkba a festészet és a grafika rejtelmeit Bényi Árpád és Valkovits Zoltán festőművészek irányításával. Ezt követően Szegeden telepedtem le, ahol tíz évet rajz-szakos tanárként dolgoztam. Ekkoriban kerültem kapcsolatba az Alföld tanyavilágával, a Tisza holtágainak varázslatos hangulatával, de sohasem szakadtam el a szülőföld, a Balaton témavilágától. Nyaranta portrérajzolással foglalkoztam, rajzaim Európa több országában megtalálhatók.

Tanulmányúton Olaszországban és Franciaországban jártam. Tagja vagyok az ország több  galériájának, ahol képeim állandó kiállítási és értékesítési lehetőséget kapnak.

Egyéni kiállítások:
· 1993 Heemskerk (The Nederlands);
· 1994 Nieuwe Niedorp (Belgium);
· 1995 Szeged, Balatonszemes, Balassagyarmat;
· 1996 Balatonlelle, Szeged, Balassagyarmat;
· 1997 Balatonlelle, Kiskunmajsa, Kiskõrös, Szeged; ˙
· 1998 Balatonszemes
· 2019 Balatonakali

Csoportos kiállítások:
· 1979 és 1980 Budapest;
· 1985

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van