fbpx

Tarasz Tabaka

1965-ben született Ungváron, 5 évesen Bakonyi Zoltán tanítványa, aki 10 évig, haláláig oktatta. A helyi képzőművészeti középiskolában érettségizett, majd elvégezte a Lembergi Építészeti Egyetemet és a Kijevi Művészeti Akadémiát. A festészet mellett itt grafikával és díszlettervezéssel is foglalkozott. Festményeivel rendszeresen részt vesz egyéni és csoportos kiállításokon, Ungváron, Kijevben, Budapesten, Debrecenben. 1986 óta 100 egyéni és csoportos kiállításon vett részt. 1991-től tagja lett a Zichy- a Tájkép- és Vándorfény galériának.
Képei Magyarországon, Ukrajnán és a környező országokon kívül megtalálhatók Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Dániában, Csehországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Ausztráliában.
Tarasz Tabaka festményein, az impresszionizmus technikáján keresztül a természet és az emberi környezet nyugalma, derűje mutatkozik meg. Az erőteljes formák a visszafogott pasztellszíneknek köszönhetően harmóniát, a természet varázsát, dinamikáját sugározzák. Egyéni stílusa mind tájképein, az erdőn, a Balatonon, a régi falusi környezeten, életerejükkel az olajfestmények kereteit szinte szétfeszítő csendéletein, mind kedvelt témákon keresztül megmutatkozik. Az olajfestékek anyagában, színében lévő lehetőségeket végsőkig kihasználva, egyéni módon kezelve “energiadúsak”, szinte “ötdimenziósak” képei. A hagyományos tér- és idő kereteit a fantáziával, az elejtett, oda “nem illő” színekkel, térbeli megoldásokkal, kompozícióval a művész és a befogadó közönség is kiegészíti.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van