fbpx

Gécseg András

Keszthelyen születtem 1971-ben, és azóta is itt élek, bár három éve a szomszédos Gyenesdiásra költöztem, mindkét település az otthonom.  A rajz és festészet iránti érdeklődésemet Nagyapámnak köszönhetem. Középiskolai tanulmányaimat Zalaegerszegen végeztem, mint építész technikus, azonban hamar rájöttem, hogy rajztudásomat talán más területen szeretném kihasználni. Húsz évesen kezdtem reklámfestéssel foglalkozni, feliratokat, reklámtáblákat, homlokzat dekorációkat készítettem, majd pár évvel később festettem első olajfestményeimet.

Nagy hatással volt rám Paál László és Munkácsy Mihály, ma is inspirálnak és kísérnek munkáim alatt.

A munkahelyem mellett csak viszonylag kevés időt tudtam a festészettel foglalkozni, de az életem úgy alakult, hogy egyre közelebb kerültem az alkotáshoz. Az utóbbi éveim már erőteljesebben szólnak a rajzolásról, festésről. Az olajfestmények mellett nagy szerepet tölt be a pasztellkréta használata, mint kifejező eszköz; közel került hozzám és fontos része festészetemnek. Érdekel az akvarell technika, csodálatos történet számomra, a pillanat hatalma.

Úgy gondolom a festészetem fontos szerepe a folyamatos tanulás, új gondolatok megvalósítása, az új anyagok, technikák használata újabb lehetőség hitem, érzéseim kifejezésére. Nem tudom behatárolni magam egy konkrét művészeti irányzathoz, az impresszionista és realista festészet mellett más irányzatok is megérintenek. Nagyon sok téma érdekel, folyamatosan dolgozom újabb képeken, véleményem szerint tudást csak tapasztalat útján szerezhetünk. A lendületesség és a türelem között először meg kell éreznünk az egyensúlyt.

Hiszek az egyszerűségben, amihez hosszú út vezet, de akkor megérthetjük, van, hogy a kevesebb a több. Egy művész soha nem érezheti, hogy kész van, minden alkotás egy születés, egy próba arra, hogy megismerjem magam és aztán megmutassam másoknak. A kép akkor készült el, mikor az alkotó gondolata azt azzá teszi.

Kiállítások: Budapest, Art-expo; Keszthely, Balaton Színház; Örvényes, Művelődési Ház; Rezi, csoportos tárlat; Ajka, országos tárlat; Keszthely, Balatoni Múzeum; Gyenesdiás, Községháza; Balatonfüred, Művész Kávéház; Keszthely, Balaton Színház; Győr, Bezerédj-kastély, csoportos; Budapest, Szirnyei Merse u.; Kaposvár, Együd Árpád Kulturális Központ; Balatonmáriafürdő, Andrássy Mária Közösségi Ház; Zalaszentgrót, Művelődési Központ; Szolnok, Sörárium; Nagykanizsa, Hevesi Sándor Művelődési Ház; Keszthely, Fejér Gy. Városi Könyvtár; Keszthely, Balaton Színház (közös, szobrász kollégámmal); Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház; Budapest, Mamaison Residence Izabella;  Gyenesdiás, Községháza.

 

 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van