fbpx

Ziegler Németh Ferenc

 

festőművész (Izsák, 1971-)

 Tanulmányok:

Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola, SZÁMALK- Szalézi Szakgimnázium/ Képző- és iparművészeti munkatárs/Festő,

Hazai és nemzetközi alkotótáborok

 Művészeti szervező munka:

  1. Izsáki Nyári Alkotótábor egyik alapító tagja.
  2. Őszi Izsáki Alkotótábor alapítója, vezetője, amely azóta is minden évben sikeresen működik.

 Szervezeti, egyesületi tagság: Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületnek (MAOE), a Műhely Művészeti Egyesületnek, a Kecskeméti Képzőművészeti Közösségének (KKK), és a Kunszentmártoni Képzőművészek Közösségének.

 Kiállítások: Több, mint 100 egyéni-, számtalan csoportos hazai- és nemzetközi kiállítás.

Pl.: Krakkó (Magyarország Krakkói Főkonzulátusa), Budapest (Magyar Kúltúra Háza), Budapest (Nemzeti Táncszínház), Budapest (Erkel színház), Budapest (Hotel Gellért), Budapest (Játékszín), Budapest (Flamenco Hotel), Budapest (Hotel Stadion), Kecskemét (Forrás Galéria), Kecskemét (Művészkávézó), Kecskemét (Tisztiklub), Hévíz (Hévízi Múzeum), Cegléd (Toldy Ferenc Kórház), Dabas (Dr. Halász Géza Rendelőintézet), Izsák (Táncsics Mihály Művelődési Ház), Kiskunfélegyháza (Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ)

Díjak:

  1. “Jövőbarát Energia “ pályázat 3. díj,
  2. Izsák Város Művészetéért emlékplakett
  3. Bács-Kiskun megyei Príma díj jelölés

Hitvallás:

Vallom, hogy „… maga a természet is egy intelligens alkotóról árulkodik…” Próbálom megragadni azt, amikor a tájra, az épületre, a tárgyakra vetülő fény átlényegül egy érzésbe, gondolatba. Arra törekszem, hogy versenyre keljek a látvány okozta élménnyel, hangulattal. Az alkotás nyújtotta öröm, az állandó fejlődés és nem utolsó sorban a megújulás lehetősége vonz a festészetben. Mindig nyitott szemmel járok és rácsodálkozom a világ mindennapi szépségeire. A technikai tudás mellett legalább olyan fontosnak tartom ezt a szemléletmódot, ezért a tanítványaimnak is igyekszem hangsúlyozni ezen dolgok jelentőségét. A kezdeti időszaktól főleg olajfestékkel dolgoztam, valamint jó néhány éve megszerettem a porpasztellt, pár évig mással nem is dolgoztam, hogy minél inkább megismerjem a technika adta lehetőségeket. Napjainkban ismét elővettem az olajat is, de ezek mellett néha jól esik kicsit szenezni, akvarellezni, vagy éppen akrillal festeni.

Az utóbbi években a tájképek, csendéletek, és városképek mellett, egyre többet foglalkozom a portréábrázolással is.

2018-tól rendszeresen tartok festészeti kurzusokat, (pl.: Balatonfenyves, Fülöpháza, Kisrécse – Kendlimajor Művészeti Szabadiskola-Workshop), de ezen kívül szakkörök, vagy egyéb képzőművészeti foglalkozás keretein belül is igyekszem segíteni az erre fogékony érdeklődőket. Egyre több tanítványommal sikerült megkedveltetnem a fent említett technikák valamelyikét. Igyekszem kísérletezni, megújulni és persze minél többet kihozni magamból és a festészet által nyújtott lehetőségekből.

A Vándorfény Galériával az együttműködésünk még 2011-ben kezdődött, de néhány év után ezt a közös munkát, családi okok miatt szüneteltetni voltunk kénytelenek. Most közösen úgy döntöttünk, hogy újra megérett a helyzet arra, hogy ismét együtt tudjunk dolgozni.

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van