fbpx

P. Kovács István

“1961-ben születtem Abonyban, gyermekként a zene és a sport mellett az igazi nagy szenvedélyem a képzőművészet, ezen belül a ceruzarajz és a linómetszet volt Heiling György keze alatt.

Eredményesen vettem részt gyermekrajz pályázatokon Új-Delhiben, Moszkvában, Csehországban és itthon…

A Magyar Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola Sokszorosító Grafika Szakán Gacs Gábor és Pásztor Gábor irányítása alatt még inkább megerősödött vonzalmam a képgrafika iránt, A rajz és a természet szeretetét Újvári Lajos mélyítette el.

A Képzőművészeti Egyetem előkészítő tanfolyamára jártam, mesterem Szirtes János volt.

Ezt követően a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakát látogattam, ahol mestereim voltak: Eszik Alajos, Nagy Gábor, Raszler Károly, Kocsis Imre és Kőnig Róbert.

1987 óta tagja vagyok a Magyar Képzőművészeti Alapnak.

Témáimat a görög mitológiából és a természetből merítem, visszatérő motívumaim a ló, a madarak és a magyar táj egyéni megfogalmazásban.

Tagja voltam a következő galériáknak: Zichy, Pannónia, szegedi Stílus Galéria, Horizont Galéria, Szépia Művészeti Alkotó Közösség, Pusztai Galéria, Szépia Galéria, Otthon Galéria Dunakeszi, Aranykeret Galéria, Tájkép Galéria, Vándorfény Galéria.

Részvételem kiállításokon: India, Moszkva, Műcsarnok, Miskolci Grafikai Biennále, Bari Grafikai Biennále, Szentendre, Budakeszi, Abony, Ferencvárosi Művelődési Központ, stb.”

 

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van