fbpx

Pálfy Putyu

                                                                             

Pálfy István Putyu Nívó-díjas festőművész, grafikus

Ungváron született, ugyanott végezte művészeti tanulmányait.

MAOE, VajaArt Csoport, MÚOSZ Magyar Karikatúraművészeti Szakosztály, Magyar Képzőművészek és Iparművészek Társaságának alapító tagja (1993-1995 választmányi tag), Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának alapító tagja (1990-1994 választott titkára).

2004 – NÍVÓDIJ. Magyar Nemzeti Múzeum Vay Ádám Muzeális Gyűjteménye díja.

2017 – INSULA DANUBII-INSULA MAGNA IX. díja.

2019 – XXIX. GYÁLI TÉLI TÁRLAT II. helyezett.

A VajaArt Alkotótábor, a Vajai Téli Nemzetközi Művésztelep, a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep, a Kőszegi Nemzetközi Alkotótábor, a Mezőkövesdi Nemzetközi Alkotótábor, a Dunafanyar Nemzetközi Karikatúra Alkotótábor rendszeres résztvevője.

Eddig Németországban, Ausztriában, Szlovákiában és Ukrajnában vett részt kiállításokon. Magyarország több mint 40 városában, Budapest több mint 15 kiállítótermében.

Képei megtalálhatóak Angliában, Franciaországban, Spanyolországban (gyűjtemény), Németországban (gyűjtemény), Ausztriában, Szlovákiában, USA-ban és Ukrajnában. Magyarország múzeumaiban, a Magyar Kincstár tulajdonában.

,,Pálfy István (Putyu) a magyar szürrealista festészet markáns képviselője.

Putyu képei között úgy érezzük, mintha az emlékek panoptikumában járnánk. Mindenki talál magának csemegézni való részletet, s megérinti a déja vu élménye, tudatunk mélyén rejtőző világnak, amely ecsetje nyomán válik láthatóvá. S ezzel a szemünk érzékelhető valóságánál sokkal izgalmasabb területekre kalauzol bennünket: a festői kreativitás és tehetség nyit ablakot a végtelenre.”

Tarczy Péter művészeti szakíró

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft
hu_HUHU_HU

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik

Speciális kérésem van