Rólunk

A Vándorfény Galéria több, mint két évtizeddel ezelőtt, azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy megismertesse és népszerűsítse a kortárs magyar művészetet a szépség iránt fogékony közönséggel. Fontosnak tartjuk, hogy a festmények, a grafikák és tűzzománcok, szobrok, kerámiák, eredeti díszítő funkcióit visszanyerve minél több otthon enteriőrjét varázsolják még bensőségesebbé, meghittebbé.

A művészet az emberiség kultúrtörténetének tükre, s ahogy a régi korokról, úgy a mai életünkről is mesél, vagy éppen régen elfeledett, elveszettnek hitt eszményeket és szimbólumokat idéz elénk. Minden egyes műtárgy más és más embert szólít meg, mindenkire másként hat, elvarázsol, vagy éppen elgondolkodtat.

Célunk, hogy olyan alkotásokat tárjunk a művészetszerető közönség elé, melyek harmóniára épülnek, szellemiségük által jelentést és jelentőséget hordoznak, ugyanakkor a tartalmi mélység mellett is befogadhatók. Fontos számunkra, hogy a néző ne érezze azt, hogy a kortárs műalkotások tőle függetlenül jönnek létre, illetve, hogy az érdeklődők ne féljenek betérni hozzánk, és pusztán a műélvezet kedvéért is látogassák kiállításainkat.

Item added to cart.
0 items - Ft
0

Speciális kérésem van

Értesítést kérek, ha új műalkotás érkezik